Nederland - 28 september 2020 - VS

“Positieve aandelenmarkten in 2021 ongeacht president”

door SVEN VAN GASSE

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn één van de vele belangrijke zaken waarmee de aandelenmarkten het komende jaar moeten rekening houden. Volgens Jeremy Siegel van Wharton School zullen de aandelenmarkten in 2021 sterke winsten noteren, ongeacht of er een Republikein of een Democraat het Witte Huis zal bezetten.

Siegel, die over het algemeen redelijk positief is, noemde een aantal redenen voor deze mogelijke boom op de aandelenmarkten. Enkele redenen zijn de toegenomen geldhoeveelheid om de economieën te ondersteunen, het vooruitzicht op een betere Covid-19 situatie en een robuustere arbeidsproductiviteit.

Jeremy Siegel stelt:

Ik denk dat de beurzen in 2021 zeer goed zullen presteren, ongeacht wie er ook president is.

De verklaringen van Siegel komen een dag voor het eerste presidentiële debat tussen de huidige president Donald Trump en de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. De Amerikaanse economie en de schade die door de Covid-19 pandemie werd veroorzaakt, zullen waarschijnlijk in het middelpunt staan.

Biden of Trump?

Wall Street kijkt steeds meer naar de uitkomst van de presidentiële race en de implicaties hiervan op het bedrijfsleven en de investeringsgemeenschap.

Biden, vicepresident onder Barack Obama, heeft voorgesteld om het vennootschapsbelastingtarief op te trekken van 21% naar 28%. In het verleden is dit percentage al 35% geweest. Biden zou ook voorstander zijn van een uitgebreidere meerwaardebelasting.

Trump heeft gesuggereerd dat de voorgestelde belastingverhogingen schadelijk zouden zijn voor de aandelenmarkten. Hij beweert dat de beurzen dan een enorme klap zullen te verwerken krijgen. Trump prijst vaak de winsten die de aandelenmarkten onder zijn presidentschap hebben gemaakt. Zelfs na de slechte maand september, noteert de S&P 500 aan een winst van 54% ten opzichte van de verkiezingsdag in 2016.

Hoewel een overwinning van Biden zou kunnen leiden tot een initiële correctie, zou het beleid van Biden in de loop van de tijd beter zijn voor de markt.

Hedgefund manager Michael Novogratz stelt:

Als je het land op lange termijn terug op de rails krijgt, zullen de markten ook sterker worden.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.