Nederland - 20 juli 2022 - beleggen
door REDACTIE BEURSBRINK

Outlookverlaging ASML geen blijk van zwakke vraag

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft de verwachting voor de omzetgroei in 2022 verlaagd van 20 naar 10 procent, maar dat is niet het gevolg van een zwakke vraag, maar van problemen in de aanvoerketen. Dit zegt analist Janardan Menon van Jefferies woensdag.

Dat de vraag sterk blijft, blijkt wel uit de orderinstroom van 8,5 miljard euro, aldus de analist. Maar door de problemen in de aanvoerketen worden er meer systemen versneld bij de klant neergezet, voegde hij toe. Daardoor wordt 2,8 miljard euro aan omzet doorgeschoven naar 2023. Eerder rekende ASML slechts op een miljard euro.

Ook rekent ASML niet langer op een brutomarge dit jaar van 52 procent, maar op 49 tot 50 procent.

Toch voorziet Menon in 2023 een “gezonde omzetgroei”, wijzend op de 33 miljard euro in de orderportefeuille. Hij herhaalt dan ook zijn koopadvies met een koersdoel van 700,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.