Nederland - 25 september 2018 - Banksector

Onverwachte meevaller Aegon

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De vrijval van 1 miljard dollar kapitaal is een totaal onverwachte meevaller voor Aegon en biedt de verzekeraar armslag, bijvoorbeeld om een overnamebod op Vivat te doen. Dat stelde KBC Securities dinsdag in een rapport.

Aegon verwacht dat de Amerikaanse solvabiliteitsratio, die bij de halfjaarcijfers op 472 procent stond, in de tweede helft met 60 procentpunt zal dalen door de Amerikaanse belastinghervorming.

Een geplande fusie van twee juridische entiteiten in de Verenigde Staten per 1 oktober zou een kapitaalverlichting van 1 miljard dollar opleveren, of een stijging van de kapitaalratio met 50 basispunten. Dit zou de impact van de belastinghervorming dus voor het overgrote deel compenseren waardoor de ratio zelfs boven de beoogde bandbreedte van 350 tot 450 procent zou blijven.

De fusie zal op de lange termijn een geringe negatieve impact hebben op de kapitaalaanwas, maar op de korte termijn biedt het een mooie buffer voor eventuele tegenvallers in de nieuwe regelgeving door brancheorganisatie NAIC, aldus analist Jason Kalamboussis.

Aegon kan hierdoor meer agressieve stappen overwegen, zoals een overname van Vivat, zonder dat de schuldpositie veel zal verslechteren.

KBC Securities heeft een koopadvies op Aegon met ewen koersdoel van 6,00 euro. Het aandeel noteerde dinsdag 3,0 procent hoger op 5,72 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel