Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 31 augustus 2018 - Europa

Onderliggende verbetering Arcadis houdt aan

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De onderliggende verbetering van de resultaten van Arcadis houdt aan. Dat concludeert analist Quirijn Mulder van ING vrijdag, na een gesprek met de afdeling Investor Relations van het ingenieursbureau.

“Arcadis heeft de weg voorwaarts ingezet en de stappen die aangekondigd zijn op de beleggersdag, tonen vooruitgang. Arcadis wordt een bedrijf met een duidelijker focus”, zo vindt Mulder.

De analist stelde wel dat de kwestie rond het Braziliaanse Alen nog niet is opgelost. Eind maart kreeg de koers van Arcadis een flinke tik, na een rapport van analist Philip Ngotho van ABN AMRO. Deze analist stelde dat er financiële risico’s zijn verbonden aan het Braziliaanse onderdeel, voluit Arcadis Logos Energia, waarin Arcadis een belang van iets minder dan 50 procent in heeft. Arcadis wil Alen verkopen, maar dat zal volgens Ngotho nog niet zo gemakkelijk zijn omdat het bedrijf grote verliezen lijdt en veel schulden heeft. Volgens Mulder van ING wil Arcadis Alen in 2019 verkopen.

Volgens ING is het werkkapitaal van Arcadis nog niet op het niveau is dat de onderneming graag wil zien. Met het innen van achterstallige betalingen zal het werkkapitaal volgens de analist evenwel verbeteren. ” Er is geen reden om niet aan te nemen dat de vrije kasstroom in 2018 100 miljoen euro zal bedragen” , zo stelde Mulder.

ING heeft een koopadvies voor Arcadis, met een koersdoel van 21,00 euro.

Het aandeel Arcadis stond vrijdag 1,2 procent lager op 15,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel