Nederland - 23 april 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Olieprijzen stabiel door afnemende Iran-Israël spanningen

Na de aankondiging van Iran dat het conflict met Israël niet zal escaleren, daalden de ruwe oliefutures. Het West Texas Intermediate-contract voor mei verloor een paar dollar tot $80,97 per vat, terwijl juni Brent-futures met 89 cent daalden tot $86,40 per vat. De Amerikaanse ruwe olie en Brent daalden vorige week al met 3%.

 —Lees ook: De beste energie en grondstoffen kooptips

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van olie:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Iran kondigt aan escalatie met Israël te vermijden

Iran heeft aangekondigd dat het niet van plan is de conflicten met Israël te laten escaleren. Volgens de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amirabdollahian, zal er alleen actie worden ondernomen als er sprake is van nieuwe agressie.

Amirabdollahian zei:

“Zolang Israël geen nieuwe avonturisme tegen onze belangen onderneemt, zullen we geen nieuwe reacties hebben,”

Deskundigen, zoals Tamas Varga van het oliehandelsbedrijf PVM, benadrukken dat de reactie van de markt op geopolitieke spanningen slechts tijdelijk is. Ze wijzen erop dat de focus weer zal verschuiven naar vraag- en aanbodfactoren.

Ondanks dat er toch spanningen blijven, lijkt de olieprijs terug te keren van zijn rally richting de $100.

 —Lees ook: Optimaal inspelen op de waterstof revolutie

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.