Nederland - 20 april 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Olieprijzen dalen na Israëlische aanval op Iran

Olieprijzen daalden deze week zo’n 3%, ondanks directe militaire aanvallen tussen Israël en Iran. Handelaren zien beperkt risico dat de vergeldingsaanval van Israël op Iran een grotere oorlog zal ontketenen die de levering van ruwe olie verstoort.

Israël voerde een beperkte militaire operatie uit in Iran. Iran’s Fars nieuwsagentschap meldde explosies bij de Isfahan-luchthaven, zonder verdere details.

—Lees ook: Optimaal inspelen op de waterstof revolutie

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van olie, dat ondanks de onrust omlaag gleed:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Israël-Iran conflict

Explosies werden gemeld bij de luchthaven van Isfahan, een belangrijke stad in Iran. Isfahan herbergt ook een van de grote nucleaire sites van het land.

Volgens een Telegram-kanaal van de Islamitische Revolutionaire Garde waren er geen explosies op de grond, maar werden de geluiden veroorzaakt door de verdedigingssystemen van Iran.

Israël had beloofd Iran te straffen voor een recente aanval. Iran reageerde juist weer op een eerdere Israëlische aanval. Dit heeft geleid tot een direct conflict tussen de twee landen, ondanks zorgen van bondgenoten zoals de VS.

Impact op olie klein

Deze week is het marktsentiment echter verschoven van angst naar opluchting na de succesvolle afwending van Iran’s aanval op Israël door Israël en zijn bondgenoten. De Netanyahu-regering, onder internationale druk om escalatie te vermijden, reageerde met vertraging en lanceerde uiteindelijk de beperkte tegenaanval op Iran.

John Kilduff, medeoprichter van Again Capital, benadrukte:

“Het is steeds moeilijker te bevatten hoe hoog de drempel echt is geworden in het Midden-Oosten tegenwoordig voordat er een totale oorlog uitbreekt en de olievoorziening wordt beïnvloed.”

Israël’s vergeldingsactie was “zeer ingetogen en zorgvuldig gekalibreerd”, gebruikmakend van kleine pakketten explosieven en drones.

—Lees ook: De beste energie en grondstoffen kooptips

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.