Nederland - 20 maart 2024 - Aandelen
door AMY YASSIM

Nvidia onthult nieuwe chips: Mijlpaal in AI-dominantie

Op de GTC-conferentie in Californië heeft Nvidia zijn nieuwe Blackwell-chips voorgesteld. Deze chips zijn bedoeld om de AI-computing van het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Hiermee hoopt Nvidia niet alleen zijn dominantie in AI-computing te behouden, maar ook nieuwe klanten aan te trekken door het gemakkelijker te maken om AI-systemen te implementeren voor bedrijven en overheden.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Nvidia, dat al flink heeft geprofiteerd van de AI-boom:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

“Blackwell-chips de motor van nieuwe industriële revolutie”

CEO Jensen Huang benadrukte het belang van deze technologie voor de toekomstige economie. AI is volgens hem de drijvende kracht achter een nieuwe industriële revolutie en de Blackwell-chips zijn de motor om dit te realiseren.

De Blackwell-chips zullen worden ingezet door grote datacenterexploitanten zoals Amazon, Microsoft, Google en Oracle.

Dit zou kunnen leiden tot een verdere groei van Nvidia’s al indrukwekkende marktkapitalisatie van meer dan $2 biljoen.

Ook heeft het zijn AI-gerelateerde verkopen al flink zien toenemen in 2024. In 2025 verwacht het echter bijna een verdubbeling van de AI-gerelateerde verkopen:

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Nvidia’s mogelijke risico’s

De groeiende vraag naar AI-gerelateerde services zal Nvidia’s positie als marktleider versterken.

Naast het enthousiasme zijn er ook zorgen over de afhankelijkheid van Nvidia van een handvol grote cloud computing-giganten.

Deze afhankelijkheid kan volgens sommige analisten een risico vormen voor de langetermijngroei van het bedrijf.

— Lees ook: De handleiding over aandelen kopen

Bron: Bloomberg
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.