Nederland - 10 augustus 2020 - Small-cap

“Nooit zo makkelijk om geld te verdienen aan small- en mid-caps”

door SVEN VAN GASSE

Bij de start van de Covid-19 pandemie werden de aandelen van small- en mid-cap bedrijven genadeloos afgestraft. Veel van deze aandelen zijn nog steeds niet hersteld waardoor het volgens JPMorgan nog nooit zo makkelijk was om aan deze bedrijven geld te verdienen.

Toen het Covid-19 virus de wereld in zijn greep kreeg, gingen een groot aantal small- en mid-cap bedrijven met 50% of meer onderuit. Momenteel noteren nog altijd 1 op 5 small- en mid-cap aandelen aan een verlies van meer dan 30% sinds het begin van de Covid-19 crisis.

Volgens Eduardo Lecubarri, small- en mid-cap strateeg bij JPMorgan, is het door deze goedkope noteringen nog nooit zo makkelijk geweest om geld te verdienen met deze aandelen.

Groot opwaarts potentieel voor small- en mid-caps

Lecubarri verklaart dat voor elke dollar die vandaag de dag actief wordt beheerd, 80 cent wordt belegd in indexfondsen zonder rekening te houden met de fundamentals. Hierdoor is de kloof tussen fundamentals en waarderingen erg groot.

Lecubarri stelt dat het herstel van de grote indexen wordt gevoed door de stimulansen van de centrale banken. Beleggers zouden zich volgens hem meer moeten concentreren op onpopulaire small- en mid-cap aandelen met een hoog opwaarts potentieel.

Volgens het analisten team van JPMorgan loont het zeker de moeite om te kijken naar small- en mid-cap bedrijven die nog aan een verlies van 30% of meer noteren. Hiernaast moeten deze bedrijven beschikken over een sterke balans en actief zijn in een sector die niet structureel beschadigd is.

Beleg in small- en mid-caps die werkzaam zijn in een goede sector en over een sterke balans beschikken.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.