Nederland - 8 juni 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Nio begint expansie naar Midden-Oosten

Chinese autofabrikant Nio heeft aangekondigd dat het zijn vleugels uitspreidt naar het Midden-Oosten, een zet die past bij zijn wereldwijde expansiestrategie. CEO William Li onthulde tijdens een recente kwartaalvergadering dat het bedrijf van plan is om nog dit jaar de markt in het Midden-Oosten te betreden.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Nio:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Recordleveringen in mei: Nio’s succes op de markt

Nio boekte recordleveringen van 20.544 voertuigen in mei. Het bedrijf, dat hoofdzakelijk opereert in China en delen van Europa, zal ook zijn producten en diensten aanbieden in de Verenigde Arabische Emiraten tegen het einde van dit jaar.

CEO Li meldde dat Nio, gericht op het hogere marktsegment, break-even kan draaien bij 30.000 maandelijkse verkopen. Concurrent BYD betreedt ook de VAE.

Uitbreiding van Nio’s assortiment en strategieën

Nio werkt ondertussen aan een goedkoper merk, Firefly, dat volgend jaar wordt gelanceerd. Firefly zal dezelfde verkooppunten gebruiken als Nio-auto’s. Andere bedrijven, waaronder BYD en Xpeng, volgen een vergelijkbare strategie.

Analisten wijzen erop dat Nio zijn bereik vergroot te midden van toenemende concurrentie en een groeiende vraag naar elektrische voertuigen wereldwijd.

Een andere strategie van Nio is de lancering van het merk Onvo, gericht op een lager prijssegment. Onvo verwacht break-even te draaien bij 20.000 tot 30.000 voertuigverkopen per maand.

—Lees ook: Investeren in grote bedrijven van morgen

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.