Nederland - 8 juli 2022
door RAJA SPEET

Nieuwe kooptip: letterlijk de perfecte hedge voor je energierekening

We vallen maar direct met de deur in huis: we denken dat de markt gruwelijk verkeerd zit vandaag. En daar maken we graag gebruik van bij het Dividend Rapport, door een nieuwe kooptip te introduceren.

De analyse en uitgebreide fundamentele onderbouwing, zal snel volgen. Maar vandaag maken we gebruik van de lagere koersen op de beurs en nemen we een nieuwe positie in voor de portefeuille.

Het betreft hier een Amerikaanse positie maar het is toch een hele Europese aangelegenheid. Dit bedrijf heeft namelijk een royalty op Duitse aardgasvelden. Waarbij 100% van de kasstroom wordt uitgekeerd als dividend. U leest het goed: 100% van de kasstroom wordt uitgekeerd in de vorm van dividend.

Wat natuurlijk lekker cashen is met de huidige gasprijzen:

Een gaspositie is nu een hele interessante hedge als je het ons vraagt. Want nogmaals: 100% van de kasstroom wordt uitgekeerd als dividend. Dat betekent dus dat als de gasprijs verder stijgt, het dividend ook automatisch zal stijgen. Klein rekensommetje:

Wie 500 aandelen koopt (ruim genomen zo’n 5500 EUR) ontvangt dus op een aardgasprijs van 50 EUR per MWh zo’n 36 eurocent bruto per aandeel per kwartaal. Dat is 140 EUR.

Bij een aardgasprijs van 100 EUR per MWh is dit 280 EUR (en u ziet op bovenstaande grafiek… we zitten inmiddels al ver boven de 100 EUR per MWh).

Daalt de gasprijs? Dan zakt het dividend natuurlijk ook. En daarom noemen we dit ook een interessante hedge: je energienota zal met lagere gasprijzen ook dalen.

Abonnees van het Dividend Rapport, kunnen vandaag direct de nieuwe alert inzien via deze link: download de nieuwe kooptip.

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.