Nederland - 11 augustus 2021 - China

“Nieuwe Chinese lockdown kan gevolgen hebben voor wereldeconomie”

door SVEN VAN GASSE

China heeft haar Covid-19 maatregelen opnieuw verscherpt om het toenemende aantal besmettingen tegen te gaan. Deze maatregel zal volgens David Rock de economische groei van het land kunnen treffen en mogelijk gevolgen hebben voor de wereldeconomie.

Het beleggerssentiment ten aanzien van Chinese aandelen is reeds aangetast door de strenge regelgeving van Peking voor verschillende sectoren. De nieuwe lockdown zal het sentiment uiteraard niet ten goede komen.

Sommige economen hebben hun bezorgdheid geuit over de Chinese “zero tolerance”-aanpak, waarmee een agressief optreden tegen elke opflakkering van Covid-19 besmettingen wordt bedoeld. Deze aanpak heeft China geholpen om eerdere uitbraken onder controle te houden.

De deltavariant is echter besmettelijker en moeilijker in te dammen, wat volgens economen het economische herstel in China kan schaden.

De Australische bank ANZ stelt:

Als de lokale economieën te lang op slot blijven, zullen wij onze groeiverwachtingen moeten herzien.

Effect op wereldeconomie

Elke verstoring van de Chinese economie zou de groei van de wereldeconomie kunnen beïnvloeden, aldus Roche. De Chinese economie is de tweede grootste economie, na de Verenigde Staten, ter wereld.

De strateeg legde uit dat bredere lockdowns in heel China de bevoorradingsketens zouden kunnen onderbreken. Dit zou de internationale handel kunnen treffen, de kosten van sommige goederen kunnen doen stijgen en de inflatieverwachtingen in heel de wereld kunnen doen toenemen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.