Nederland - 14 juni 2018 - Europa

NIBC haalt IMCD van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft donderdag het advies voor IMCD verlaagd van Accumuleren naar Neutraal met een ongewijzigd koersdoel van 58,00 euro.

De advieswijziging volgt op de aankondiging van dinsdag, dat IMCD van plan is om E.T. Horn, een Amerikaanse distributeur van onder meer speciaalchemie, over te nemen. Volgens analist Sebastian Winkler van NIBC blijft hiermee weinig opwaarts potentieel over voor de koers.

Bovendien is de marktvorser ervan overtuigd dat IMCD nu tijd nodig heeft om deze “relatief grote” overname te verwerken. Net als bij de overname van L.V Lomas zal ook de overname van E.T. Horn op de marges drukken, zo voorziet de analist.

Winkler spreekt, ondanks dat Horn minder winstgevend is dan IMCD, van een “passende overname”, waarbij het productaanbod, de brede aanwezigheid en de goede relaties met leveranciers voor een verdere groei kunnen zorgen. Volgens de analist is IMCD nu goed vertegenwoordigd in de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en delen van Azië.

Het aandeel IMCD koerste donderdagochtend 0,4 procent lager op 57,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.