Nederland - 27 maart 2023 - crypto
door AMY YASSIM

Nasdaq: ‘Professionals zijn op zoek naar vertrouwde speler in cryptomarkt’

Beursuitbater Nasdaq is van plan om in de cryptowereld te stappen. Het bedrijf wil diensten als opslag voor professionele partijen aanbieden. Het bedrijf is momenteel in afwachting van goedkeuring van de New York Department of Financial Services, die naar verwachting eind juni zal worden verleend. Vanaf dan kan Nasdaq vertrouwen in de cryptomarkt herstellen volgens Nasdaq’s hoofdstrateeg voor digitale activa.

Nasdaq heeft aangegeven door te willen gaan met de plannen, ondanks de recente neergang van cryptocurrency prijzen en faillissementen van bedrijven zoals FTX, Voyager Digital en Celsius Network.

728x90

Nasdaq wil als vertrouwde speler de cryptomarkt betreden

Matt Savarese, hoofd strategie voor digitale activa bij Nasdaq, geeft aan dat het vertrouwen in de cryptomarkt flink is afgenomen en dat zij als vertrouwde speler de markt willen betreden.

We zien dat instellingen niet weglopen van de markt, maar juist op zoek zijn naar spelers zoals wij die weten hoe ze custodianship-diensten moeten leveren.

Nasdaq optimistisch over goedkeuring

Het aanvragen van goedkeuring van regulatoren is momenteel niet gemakkelijk. Amerikaanse toezichthouders zijn de laatste tijd strenger geworden ten opzichte van crypto-gerelateerde bedrijven. Ondanks deze ontwikkelingen is Nasdaq niet van plan om alleen op custodianship te focussen.

Het bedrijf heeft aangegeven dat zij van plan zijn om zich te richten op executie- en liquiditeitsdiensten en het monitoren van financiële criminaliteit in het ecosysteem.

Nasdaq is “hoopvol” dat het binnen de eerste helft van dit jaar goedkeuring zal krijgen van de regulatoren. “We zijn optimistisch”, aldus Savarese.

Bron: The Block
Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.