Nederland - 5 april 2018 - Retail
door REDACTIE BEURSBRINK

Muller als topman Ahold Delhaize goede keus

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrek van CEO Dick Boer komt niet als een complete verrassing. Dit stelde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities donderdag.

Vanochtend kondigde Ahold Delhaize aan dat Boer per 1 juli wordt opgevolgd door Frans Muller, momenteel nog vice-CEO en verantwoordelijk voor de integratie van Ahold en Delhaize.

Deze transfer noemde Vandenberghe zoals verwacht, maar hij had er niet op gerekend dat Boer ook daadwerkelijk Ahold Delhaize zou verlaten, maar de rol van voorzitter op zich zou nemen.

Voorbeurs meldde de supermarktketen echter dat Mats Jansson ook vertrekt en Jan Hommen de nieuwe voorzitter wordt.

Vandenberghe zei tevreden te zijn met Muller als nieuwe CEO, gezien zijn ervaring en kennis van de onderneming, vooral in Amerika. Muller was tussen oktober 2016 en januari 2018 ad interim verantwoordelijk voor Delhaize America.

De analist denkt dat Muller in staat is om Ahold Delhaize naar een volgend niveau te tillen.

KBC Securities heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro. “We denken dat het bedrijf nog altijd ondergewaardeerd is”, aldus Vandenberghe die verder wees op de “erg gezonde” kasstroom die Ahold Delhaize genereert. Ook beschikt de onderneming volgens de marktvorsers over een “sterke” balans en een “aantrekkelijk” groeiprofiel. Reden dat het aandeel geldt als één van de favorieten van KBC voor 2018. Het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2 miljard euro zal daarbij voor een extra steun in de rug zorgen, aldus Vandenberghe.

Donderdag, op een groene beurs, won het aandeel Ahold Delhaize 0,9 procent op 19,25 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.