Nederland - 26 juli 2019 - Banksector

Morgan Stanley zet koopadvies op ASR

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley is vrijdag gestart met het volgen van de Nederlandse verzekeraars en gaf een koopadvies voor ASR Nederland, maar was terughoudender over NN Group en Aegon.

ASR is beter bestand tegen een daling van de rente, aldus de analisten van de zakenbank, die een Overwogen advies gaven met een koersdoel van 39,70 euro. Sinds de beursgang in 2016 steeg de koers al met een “indrukwekkende” 26 procent. “Maar we denken dat er nog meer in het vat zit”, klonk het, en de analisten wezen hierbij op het overtollige kapitaal van ASR. Op de middellange termijn zou ASR dit richting aandeelhouders kunnen laten vloeien.

Daarbij zullen de komende halfjaarcijfers van ASR mogelijk een instapmomentje bieden, aldus de analisten. De Solvency II ratio zal vermoedelijk dalen door bepaalde aanpassingen, en daarop kan het aandeel mogelijk volatiel reageren.

De huidige waarderingen voor NN en Aegon noemde Morgan Stanley correct. De analisten zien NN de winstdoelstelling niet overtreffen, gezien de tegenwind in Japan. En ook bij Aegon twijfelt de bank of die een superieure groei kan laten zien. Het koersdoel voor NN is 37,10 euro en voor Aegon 4,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.