Nederland - 3 februari 2021 - Aandelen

Morgan Stanley: “Tesla zal sterk stijgen wanneer ze hun opgestelde doelen halen”

door SVEN VAN GASSE

Tesla was in 2020 één van de best presterende aandelen. Het aandeel steeg met meer dan 700% en werd opgenomen in de S&P 500 index. Volgens zakenbank Morgan Stanley zou ook 2021 een goed jaar voor het bedrijf kunnen worden.

Er zijn 2 kampen beleggers als het over Tesla gaat. Het ene kamp denk dat het aandeel zich in een enorme bubbel bevindt en de andere groep denkt dat Tesla de absolute markleider zal blijven in de snelgroeiende markt van elektrische wagens. Morgan Stanley behoort tot het laatste kamp.

Een groep analisten, onder leiding van Adam Jones, verhoogde het koersdoel van Tesla van $810 naar $880. Het bedrijf kan volgens de bank zijn kostenleiderschap gebruiken om zijn klantenbestand stevig uit te breiden. Hiernaast tonen de verhoogde doelstelling in 2021 aan dat Tesla werkt aan het efficiënter maken van zijn activiteiten.

De analisten stellen:

Na verloop van tijd zal Tesla een hoger percentage van zijn inkomsten uit terugkerende diensten met een hogere winstmarge kunnen genereren.

Verwachtingen

Ongeveer $14 van het door de bank verhoogde koersdoel van $70 was afkomstig van de verbeterde vooruitzichten voor de levering van elektrische auto’s op lange termijn. Hiernaast was de helft van de verhoging toe te schrijven aan de verwachte sterke groei van de energieactiviteiten van Tesla.

Volgens Morgan Stanley zal Tesla ook volop werk maken van het verruimen van het aantal geproduceerde en geleverde voertuigen en zal het zijn winstmarges verhogen.

De bank handhaaft een “overweight” rating op Tesla aandelen en beschouwt het bedrijf als de ruggengraat in een portefeuille die zich focust op elektrische voertuigen.

De analisten verwachten dat Tesla in 2021 785 000 voertuigen zal afleveren. In 2030 zullen er volgens de bank 5,38 miljoen auto’s worden geleverd, tegen een eerdere schatting van 5,23 miljoen.

Bron: Markets Insider

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.