Nederland - 23 juli 2018 - Banksector

Morgan Stanley geeft Adyen koersdoel van 570 euro

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley vindt dat de aandelenkoers Adyen de groeimogelijkheden van het bedrijf goed weerspiegelt en gaat de beursnieuweling volgen met een koersdoel van 570 euro.

Het advies is Gelijk gewogen, meldde de Amerikaanse zakenbank maandag in een rapport.

Ook Citigroup gaf het fonds een neutraal advies, bij een koersdoel van 600 euro.

De combinatie van een omzetgroei van 40 procent met een EBITDA-marge van meer dan 40 procent is zeldzaam en verklaart de uitzonderlijk goede prestatie van het aandeel sinds de beursgang, volgens de analisten van Morgan Stanley.

Zij zien de betaalindustrie als een aantrekkelijke sector, met de overgang van contanten naar betaalkaarten en de snel groeiende internethandel, en Adyen zit in die trends precies op de juiste plek, omdat 92 procent van de verwerkte betalingen online-transacties betreft.

Het enkelvoudige wereldwijde platform van Adyen is onderscheidend, en nadat het bedrijf eerst grote onlinewinkels tot klant maakte, verschuift de focus nu naar de offline-winkeliers die op zoek zijn naar een partner die zowel online als casxh betalingen kan verwerken.

Volgens Morgan Stanley is de penetratie van Adyen nog relatief laag en is er nog veel ruimte voor omzetgroei, hoewel die in de komende drie jaar kan afzwakken tot 27 procent, terwijl de marge verder zou kunnen oplopen van 46 procent vorig jaar naar 51 procent in 2021.

Het aandeel Adyen noteerde maandag 3 procent hoger op 590,20 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel