Nederland - 8 mei 2018 - Retail
door REDACTIE BEURSBRINK

Minder omzet voor Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in de eerste drie maanden van 2018 vermoedelijk lagere resultaten geboekt, hoewel de nettowinst wel hoger uitviel. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Volgens de analisten behaalde Ahold Delhaize in het afgelopen kwartaal een omzet van 14.819 miljoen euro. Daar droeg Amerika 8.797 miljoen euro bij, Nederland 3.409 miljoen euro en België 1.194 miljoen euro.

Verder voorzien de analisten een vergelijkbare omzetgroei van 2,1 procent in Amerika, 3,0 procent in Nederland en 1,1 procent in België.

Dit zou volgens de analisten een onderliggende operationele winst van 586 miljoen euro moeten opleveren met een bijhorende marge van 3,9 procent.

Netto verdiende Ahold Delhaize vermoedelijk 384 miljoen euro.

In het eerste kwartaal van 2017 behaalde Ahold Delhaize een omzet van 15.870 miljoen euro met een onderliggende operationele winst van 604 miljoen euro en een nettowinst van 356 miljoen euro.

In aanloop naar de cijfers besloten analisten van JPMorgan, Jefferies en Goldman Sachs om het aandeel Ahold Delhaize van de kooplijst te halen. Aanleiding was toch vooral de goede koersprestaties van het aandeel.

Heikel

Op de laatste jaarvergadering van het supermarktconcern was het verlengen van een beschermingsconstructie een heikel punt. De Vereniging van Effectenbezitters en de activistische aandeelhouder CIAM lieten zich niet onbetuigd en inmiddels heeft CIAM een formeel verzoek ingediend voor een Bava over dit onderwerp.

Per 1 juli krijgt Ahold Delhaize ook een nieuwe CEO. Dick Boer wordt dan opgevolgd door Frans Muller.

Muller is momenteel nog vice-CEO en verantwoordelijk voor de integratie van Ahold en Delhaize. Ook was hij tussen oktober 2016 en januari 2018 ad interim verantwoordelijk voor Delhaize America.

Ahold Delhaize opent woensdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.