Nederland - 3 februari 2022 - Earnings

Meta keldert door teleurstellende resultaten

door SVEN VAN GASSE

Het aandeel van Meta, het moederbedrijf achter Facebook, daalde op donderdag met meer dan 25% door de teleurstellende cijfers. Hiernaast kondigde het bedrijf zwakke vooruitzichten aan en zei dat de groei van gebruikers aan het stagneren is.

Het aandeel is op weg naar de grootste eendaagse daling ooit. Het vorige record dateert van juli 2018 toen het aandeel een daling van 19% doormaakte. Door de daling gaat er meer dan $230 miljard aan beurswaarde in rook op.

Meta miste volgens Refinitiv de winstverwachtingen voor het vierde kwartaal van $3,67 tegen $3,84 waar analisten op rekenden. De omzet deed het wel beter dan verwacht met $33,67 miljard ten opzichte van een verwachting van $33,4 miljard.

Uitdagingen

Meta  verklaarde dat de privacywijzigingen van Apple een grote invloed hebben op de advertentie-targeting van het bedrijf. Deze wijziging zou resulteren in een verlies van $10 miljard aan inkomsten dit jaar.

Hiernaast verklaarde Meta dat macro-economische uitdagingen zoals de inflatie en de verstoringen in de supply chain wegen op de budgetten van adverteerders. Zij adverteren hierdoor veel minder op de platformen van Meta wat zorgt voor minder inkomsten.

Analisten van JPMorgan verlaagden het aandeel door de teleurstellende cijfers van overweight naar neutral. Het koersdoel werd verlaagd van $385 naar $284. De analisten verklaarden dat Meta een aanzienlijke vertraging in de advertentiegroei ziet terwijl het een dure, onzekere en meerjarige overgang naar de metaverse maakt.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.