Nederland - 13 december 2021 - Meme stocks

Meme-stocks bereiken laagste niveau in maanden

door SVEN VAN GASSE

Speculatieve beleggingen zoals GameStop en AMC werden maandag hard getroffen te midden van een bredere sell-off van de markt. Beleggers dumpen massaal meme-stocks na het verbluffende jaar dat deze aandelen meemaakten.

GameStop, ooit het middelpunt van de meme stock mania, tuimelde zo’n 12% omlaag. Hierdoor heeft het aandeel deze maand bijna 29% van zijn waarde verloren. Aandelen van AMC daalde met 15%, waardoor de daling op maandbasis meer dan 32% bedroeg.

Toch maakt de sell-off van maandag geen al te grote deuk in de enorme rally van meme-stocks dit jaar. AMC is nog steeds met 970% gestegen op jaarbasis. GameStop heeft in 2022 een rally van meer dan 630% achter de rug.

Turnaround

Eerder dit jaar coördineerde een groep retail-beleggers hun transacties via het sociale mediaplatform Reddit. De groep slaagde erin om een groot aantal aandelen met een hoge short-interest stevig de hoogte in te jagen. Verschillende hedge funds geraakten hierdoor fors in de problemen.

De eindejaarsverkoop zou ook een teken kunnen zijn dat beleggers stilaan hun geduld beginnen te verliezen. De grote “turnaround-plannen” van GameStop en AMC lijken immers op niets uit te draaien.

GameStop probeert zich om te vormen van een winkelketen tot een e-commerce retailer. Om deze plannen tot een succes te maken heeft het bedrijf nieuwe bestuursleden aangetrokken, waaronder voormalig Amazon-managers Matthew Furlong en Mike Recupero. Het nieuwe management heeft echter weinig details verstrekt over hun strategie hebben nog geen vooruitzichten bekendgemaakt.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.