Nederland - 8 mei 2019 - Industrie

Matige cijfers Aperam verrassen niet

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het eerste kwartaal slechter dan verwacht gepresteerd, maar toch mag dit niet verrassen. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING woensdag.

De aangepaste EBITDA bedroeg 81 miljoen euro, een daling van 10 procent op kwartaalbasis en 8 procent minder dan de consensus van 88 miljoen euro. Aperam mikte op een grofweg stabiele EBITDA op kwartaalbasis.

“Deze misser zou niet als een totale verrassing moeten komen, aangezien de aandelen al zwak presteerden in aanloop naar de cijfers, na de misser van Outokumpu gisteren”, aldus Demeester.

Voor het lopende kwartaal mikt Aperam op een stijging van de EBITDA, en ook dat verrast de analist niet. De bodem is volgens ING in het eerste kwartaal bereikt.

ING handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 50,00 euro voor Aperam. Het aandeel steeg woensdag 1,5 procent op 26,01 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel