In een recent interview heeft Ledger CEO Pascal Gauthier bevestigd dat de overheid toegang kan krijgen tot de private keys van cryptomunten op je hardware wallet. De toegang is mogelijk via de Ledger Recover-functie, maar alleen als er een juridische dagvaarding is. Deze uitspraak heeft vragen doen rijzen over de veiligheid van hun crypto-activa op Ledger wallets.
In de volgende cursus vertellen we je alles hoe crypto hardware wallets werken. En ook met welke wallet wij werken (hint: geen Leder).
Ledger, een bekende fabrikant van hardware wallets, stelt gebruikers in staat om privésleutels van verschillende cryptocurrencies op te slaan.
Normaal gesproken worden privésleutels beschouwd als een veilige methode om de eigendom van munten te bevestigen. De recente introductie van de controversiële ‘Recover’-functie heeft twijfels gewekt binnen de crypto-gemeenschap. In reactie besloot Ledger de ‘Recover’-functie uit te stellen.
Deze functie biedt gebruikers de mogelijkheid om hun verloren privésleutels te herstellen door hun persoonlijke informatie en zaadzinnen op te geven. Maar nu blijkt dat deze informatie toegankelijk kan zijn voor overheidsinstanties.
Gauthier verdedigt de veiligheid van de fondsen en ontkent het bestaan van een achterdeur in de Ledger-wallets. Gauthier benadrukt:
“De overheid alleen toegang kan krijgen tot de privésleutels van gebruikers die de Ledger Recover-functie gebruiken als er een dagvaarding wordt uitgevaardigd.”
— Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren —
Bron: Bitcoinist
Foto: iStock
Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.
Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).
Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.
Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.
BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.