Nederland - 6 augustus 2020 - VS

“Kleine bedrijven hebben meer financiële hulp nodig”

door SVEN VAN GASSE

De noodkredieten van de Federal Reserve zijn grotendeels effectief geweest om de financiële markten te stabiliseren zonder al te grote investeringen te hebben moeten doen. Volgens Robert Kaplan, voorzitter bij de Dallas Federal Reserve, hebben kleine en middelgrote bedrijven echter meer hulp nodig.

Verschillende kleine ondernemingen die het financieel moeilijk hadden, zullen failliet gaan door de heropleving van het aantal Covid-19 besmettingen in de Verenigde Staten.

Kleine ondernemingen in de dienstensector zullen echter de grootste klap krijgen.

Ik denk dat er een debat moet worden gevoerd over wat we kunnen doen om kleine bedrijven te helpen.

Federal Reserve heeft nog genoeg vuurkracht

Volgens Kaplan zou het steunen van kleine bedrijven, die levensvatbaar waren voor de pandemie, kunnen helpen om het werkloosheidscijfer te beheren. Het aantal mensen dat hun baan zal verliezen zal drastisch afnemen.

De Federal Reserve heeft nog altijd veel vuurkracht om de economie te ondersteunen. De Federal Reserve herhaalde echter het standpunt dat het tempo van het economisch herstel zal afhangen van de controle over het Covid-19 virus.

Kaplan was ook sceptisch over het koopprogramma van activa van de Federal Reserve. Volgens hem zou dit programma de status van de Amerikaanse dollar als belangrijkste reservevaluta kunnen bedreigen.

Bron: Reuters

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.