Nederland - 7 april 2021 - Aandelen

“Kijk verder dan blue chips en investeer in small caps”

door SVEN VAN GASSE

De aandelenmarkt zit weer in een stevige bull run. De S&P 500 noteert boven de 4 000 punten en nadert een nieuwe all time high, net zoals de Dow. Voor beleggers loont het echter de moeite om verder te kijken dan de blue chip bedrijven en zich te verdiepen in small caps.

De Russel 2000, de belangrijkste Amerikaanse small cap index, is in 2021 met ongeveer 13% gestegen. Dat is aanzienlijk beter dan de winsten voor de Dow, S&P 500 en de Nasdaq die in dezelfde periode tussen 6% en 9% zijn gestegen.

Small caps begonnen eind 2020 fors te stijgen nadat ze een jaar geleden hard geraakt waren tijdens het uitbreken van de Covid-19 pandemie. Sindsdien zijn deze bedrijven echter blijven stijgen.

Megan Horneman van Verdence Capital Advisors stelt:

De Russel 2000 kende haar beste kwartaal ooit.

Verschillende redenen

Er zijn tal van goede redenen achter de stijging van small caps. Ten eerste zijn er de stimulus checks die de consumentenbestedingen en de binnenlandse economie stimuleren. Bij veel small caps komt een groter deel van de omzet uit het thuisland dan uit internationale markten.

De rally bij small caps wordt eveneens gevoed doordat particuliere beleggers hun aandacht steeds meer richten op risicovollere beleggingen.

Small caps hebben in vergelijking met blue chip bedrijven te maken met een verhoogde volatiliteit. In goede tijden zullen deze aandelen dan wel sterker stijgen, maar in mindere tijden kan dit een tweesnijdend zwaard zijn.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.