Nederland - 25 september 2018 - Banksector

KeplerCheuvreux verhoogt koersdoel Aegon

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KeplerCheuvreux heeft het koersdoel voor Aegon verhoogd van 6,50 euro naar 6,90 euro en handhaafde het koopadvies voor de verzekeraar, die beter bij kas is en ook een serieuze gegadigde lijkt om Vivat over te nemen. Dat stelde het analistenhuis dinsdag in een rapport.

Aegon haalt dezer dagen meer kapitaal binnen dan er aan dividend wordt uitgekeerd, stellen de analisten. Daarbij wordt de verzekeraar geholpen door de stijgende rente in de Verenigde Staten, die het herinvesteringsrisico dempt.

KeplerCheuvreux rekent dan ook op geruststellende berichten in de komende maanden over de verzekeringspolissen voor langdurige zorg, die in voorgaande kwartalen voor verliezen zorgden.

KeplerCheuvreux voorziet dat Aegon zijn ambitie voor de kapitaalaanwas in februari 2019 zal verhogen van 1,475 miljard naar 1,55 miljard euro.

Intussen zal de verzekeraar serieus kijken naar een overname van Vivat, wat zowel in financieel als in strategisch opzicht zinvol zou zijn.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.