Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 27 november 2018 - Banksector

Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel NN Group

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft dinsdag het koersdoel voor NN Group verhoogd van 45,00 naar 48,50 bij handhaving van het koopadvies.

Analisten van Kepler Cheuvreux stelden dat de verzekeraar op schema ligt om een inkoopprogramma van eigen aandelen aan te kondigen in 2019. De omvang schatte Kepler twaalf maanden geleden nog in op circa 250 miljoen euro, maar inmiddels gaan de analisten uit van 300 miljoen euro.

De marktvorsers stelden dat NN, ondanks de turbulentie op de markt, goed gepositioneerd is om in 2019 extra kapitaal terug te laten vloeien naar aandeelhouders.

Twee jaar na de overname van Delta Lloyd, zijn de analisten van mening dat de verzekeraar haar kapitaalpositie weer heeft opgebouwd. Hoewel de marktvorsers erkennen dat de verbetering van de Solvency II-ratio dit jaar werd ondersteund door de rentebewegingen, blijft de operationele kasstroom sterk, aldus Kepler. Bovendien biedt een Solvency II ratio van 239 procent een “solide basis” om een aandeleninkoopprogramma te starten in de eerste helft van volgend jaar, zo stelden de analisten.

Dankzij het defensieve profiel van de verzekeraar, is NN volgens Kepler bovendien goed gepositioneerd om de voorziene turbulentie in de markt volgend jaar door te komen.

Het aandeel NN Group sloot maandag 1,4 procent hoger op 37,84 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel