ZTO Express Cayman

ZTO Express Cayman is de Chinese variant van DHL. Het bedrijf is de grootste koerier van post en pakketten in China. Het is geen hogere wiskunde, maar wel zo nodig. Want de e-commerce in China is in de afgelopen jaren geëxplodeerd.

Bedrijven als Alibaba en JD.com zijn uitgegroeid tot enorme speler en verkopen zo heel veel online. ZTO Express kan daar mooi op inspelen met zijn logistieke diensten.

Je kan ZTO Express Cayman op de beurs vinden onder de tickercode ZTO.

De CEO van ZTO Express is Meisong Lai. Hij is overigens ook de bestuursvoorzitter en de oprichter van het bedrijf. Hij kwam in 2009 met het idee om pakketten te bezorgen.

Hoe verdient ZTO Express Cayman zijn geld?

ZTO Express CaymanZTO Express verdient meer geld, als er meer pakketten worden bezorgd in China. Het is daarom afhankelijk van de prestaties van e-commerce platformen. Maar omdat deze goede zaken doen, doet ZTO dat ook.

Op het moment is ZTO de grootste bezorgdienst in China met een marktaandeel van 16,8 procent. Het pakketvolume steeg in het vierde kwartaal van 2018 met 37,1 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Het bedrijf heeft een eigen vloot in huis met een omvang van 4.500 bezorgbussen.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van ZTO Express Cayman zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.