YY

Kennisbank
YY

YY is het leidende live-streaming platform in China. Deze leidende rol heeft YY met verschillende platformen. Maar het populairste streamingsproduct van YY is BIGO. BIGO is een platform die een livestream uitzend. Kijkers kunnen inspelen op de stream door spraak, video of tekst.

Gebruikers van YY kunnen bij de streams terechtkomen via de YY Client. Via deze portal kan je ook gebruik maken van de online gamelobby van YY. YY Client is puur gericht op de desktop. Voor de smartphone heeft YY twee mobiele apps ontwikkeld.

Daarnaast heeft het bedrijf nog enkele andere streamingproducten en is ook buiten China actief. Bijvoorbeeld in Zuidoost-Azië, India en het Midden-Oosten.

Je kan YY op de beurs vinden onder de identieke tickercode YY.

De CEO van YY is Xueling Li. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur en richtte het bedrijf in 2005 op.

Hoe verdient YY zijn geld?

YY verdient op verschillende manieren zijn geld. Gebruikers zijn in staat om via BIGO producten te kopen, waaraan YY geld verdient. Daarnaast is het via YY mogelijk om reclame te maken. YY verdient daarom ook geld aan online advertenties.

Voor het Chinese streaminggigant is het dus belangrijk dat er zoveel mogelijk gebruikers op de platformen van YY zijn. Dat zijn er nu ongeveer 400 miljoen die maandelijks actief zijn.

Om de gebruikers tevreden te houden en nieuwe aan te trekken, zal het bedrijf zijn producten en diensten steeds up-t0-date moeten houden. Althans dat zegt het bedrijf zelf. Want dat zal uiteindelijk leiden tot meer gebruikers en de betrokkenheid van de gebruikers, waardoor er meer geld in het laatje komt.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van YY zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.