Yum China Holdings

Yum China Holdings is de grootste restaurantketen in China. Dat is het niet onder zijn eigennaam, want het bedrijf heeft 5.900 KFC franchise restaurants in het bezit. Naast KFC franchises heeft Yum ook 2.200 Pizza Hut restaurants. Totaal telt de holding meer dan 8.600 restaurants. Het heeft dus ook nog enkele andere fastfoodmerken onder zijn hoede.

Met al zijn franchise restaurants is Yum door heel China te vinden. Het opereert in meer dan 1.300 steden en heeft 450.000 werknemers. Naast de restaurants bezorgt Yum ook het eten aan huis bij klanten.

In 2013 was KFC, dat Yum in China beheert, het grootste buitenlandse merk in China.

Je kan Yum China Holdings op de beurs vinden onder de tickercode YUMC.

De CEO van Yum China Holdings is Joey Wat. Zij is ook lid van de raad van bestuur van Yum.

Hoe verdient Yum China Holdings zijn geld?

Yum China HoldingsYum China Holdings haalt de omzet natuurlijk uit zijn restaurants. In 2018 leverde de ruim 8.000 restaurants Yum iets meer dan 8,4 miljard Amerikaanse dollar op. Naast de franchise restaurants heeft Yum ook een eigen merk Little Sheep, die het in 2011 overnam.

Met Little Sheep opereert Yum ook buiten de landsgrenzen van China. Zo heeft Little Sheep restaurants in de Verenigde Staten, Canada, Japan en Indonesië.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Yum China Holdings zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.