Weibo Corp.

Weibo Corp. kunnen we zien als het Chinese Twitter. Op het Chinese social mediaplatform zijn gebruikers in staat om content met elkaar te delen. Dat kan van alles zijn, video, foto of tekst. Als het maar binnen het tekstlimiet blijft, zoals dat ook het geval is bij Twitter.

Ook zijn relaties asymmetrisch. Dus je bent als gebruiker in staat om iemand te volgens, terwijl hij jou niet volgt. Dit alles heeft Weibo enorm populair gemaakt in China. Het is het tweede meest gebruikte social mediaplatform in China. Alleen WeChat, van Tencent, is groter in China.

Je kan Weibo op de beurs vinden onder de tickercode WB.

De CEO van Weibo is Gaofei Wang. Hij leidt de Chinese social mediagigant onder toeziend oog van Sina Corporation, de moedermaatschappij van Weibo. Sina heeft een belang van 46 procent in Weibo.

Hoe verdient Weibo zijn geld?

WeiboWeibo heeft eenzelfde verdienmodel als andere social mediaplatformen. De inkomsten komen daarom uit online advertenties. Het bedrijf stelt op deze manier andere ondernemingen in staat om zo gericht mogelijk reclame te maken.

En tot op het heden groeien de advertentie-inkomsten van Weibo. Want de omzet steeg de afgelopen vier jaar met ongeveer 360 procent. Dat heeft op zijn beurt weer alles te maken met het aantal gebruikers die op het platform van Weibo actief zijn. Maandelijkse zijn er bijna een half miljard actieve unieke gebruikers. En dagelijks zijn er 116 miljoen actieve gebruikers.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Weibo zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.