Vipshop

In China houdt men ook van korting. Daarom bestaat Vipshop, de grootste online discountstore in China. Je kan Vipshop vergelijken met Zalando, maar er is een belangrijk verschil: bij Vipshop krijg je altijd enorme kortingen op de producten.

Het bedrijf biedt vooral kleding aan op zijn platformen. Voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er op het platform ook nog andere producten te vinden, zoals iPhones, koelkasten en eten. Eigenlijk van alles, als er maar korting op zit.

Naast de e-commerce richt Vipshop zich ook op financiering. Zo biedt het koop op afbetaling aan consumenten aan. Daarnaast financiert het ook bedrijven die producten aan Vipshop leveren.

Je kan Vipshop op de beurs vinden onder de tickercode VIPS.

De CEO van Vipshop is Ya Shen. Hij heeft het bedrijf samen met Xiaobo Hong, die COO is, opgericht in 2008.

Hoe verdient Vipshop zijn geld?

Vipshop impressieVipshop moet het simpelweg hebben van de verkoop van producten op het platform. Geen hogere wiskunde dus. Het voornaamste platform van van het bedrijf is vip.com. Op het moment is Vipshop de derde grootste online retailer van China. Alleen JD.com en Tmall van Alibaba zijn groter.

Daarnaast heeft Vipshop een platform voor financiële diensten. Waar consumenten producten kunnen financieren, of kunnen verzekeren. Ook bedrijven die producten leveren aan vip.com kunnen op het financiële platform terecht.

In het eerste kwartaal van 2018 had Vipshop 56 miljoen jaarlijkse actieve gebruikers.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Vipshop zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.