Uxin

Uxin is de Autoscout24 van China. Het internetbedrijf heeft twee mobiele applicaties onder zijn hoede waar Chinezen in staat zijn om auto’s te kopen en te verkopen. Het kunnen tweedehandsauto’s zijn of gloednieuwe.

Het eerste platform van Uxin heet Uxin Used Car. Deze richt zich op de Chinese consument. Het platform van Uxin ondersteunt de Chinese consument op alle mogelijke manieren bij een aankoop van een auto. Het doet namelijk aanbevelingen aan de consument. En helpt daarnaast met de financiering, overdracht, levering, garantie, doorverwijzing naar verzekeringen en andere gerelateerde diensten.

Daarnaast heeft Uxin ook een platform voor de dealers, genaamd Uxin Auction. Dit platform geeft autodealers een volledig overzicht van aangeboden auto’s. Het richt zich meer op de behoefte van de professional, waaronder het optimaliseren van de omzet.

Je kan Uxin op de beurs vinden onder de tickercode UXIN.

De CEO van Uxin is Kun Dai. Hij is ook de voorzitter van de raad van bestuur en richtte het bedrijf in 2010 op.

Hoe verdient Uxin zijn geld?

Uxin moet het hebben van het aantal auto’s dat wordt verkocht op zijn platformen. Hoe meer transacties, hoe hoger de omzet. Op het consumenten platform gaat dat erg goed. Zo nam het aantal transacties op deze met 74,3 procent toe in 2018. Dat was goed voor 494.826 auto’s.

Het andere platform van Uxin doet het echter minder. In 2018 werden hier 319.672 auto’s verkocht en dat is 8,8 procent minder dan in 2017. De reden hiervoor is de verlegde focus van Uxin. Het internetbedrijf richt zich meer op de consumentenkant. Het heeft bijvoorbeeld bepaalde diensten op het zakelijke platform laten vallen.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Uxin zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.