Tencent Music Entertainment Group

Tencent Music Entertainment Group wordt ook wel gezien als de ‘Spotify van het Verre Oosten’. Met de applicaties van het bedrijf is het voor honderden miljoenen Chinezen mogelijk om muziek te streamen. Muziekstream applicaties van Tencent Music zijn bijvoorbeeld QQ Music, Kugou en Kuwo.

Maar het houdt niet op bij muziek streamen. Tencent Music biedt nog van alles om de muziek heen aan, zoals interactieve karaoke en producten die bij muziek horen. Denk hierbij aan microphones en koptelefoons.

Je kan Tencent Music Entertainment Group op de beurs vinden onder de tickercode TME.

De CEO van Tencent Music is Kar Shun Pang. En het bedrijf is een dochteronderneming van Tencent Holdings.

Hoe verdient Tencent Music zijn geld?

Tencent Music Entertainment GroupVoor het grootste gedeelte verdient Tencent Music zijn geld net als Spotify. Door een groot aantal gebruikers te hebben die af en toe reclames te horen krijgen. Of door gebruikers die een abonnement afsluiten bij de online muziekgigant.

Daarnaast verkoop Tencent ook producten die een aanvulling zijn op hun diensten. Voor de interactieve karaoke, We Sing, zijn bijvoorbeeld speciale ‘We Sing microphones’ te koop.

Momenteel hebben de platforms van Tencent Music 644 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Daarvan heeft het bedrijf 27 miljoen betalende gebruikers, zo blijkt uit het jaarrapport van 2018.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Tencent Music Entertainment Group zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.