Tencent Holdings

Kennisbank
Tencent Holdings

Tencent Holding is een van de grootste technologiebedrijven ter wereld. De Chinese conglomeraat heeft meerdere dochterondernemingen onder zijn hoede. Deze richten zich allemaal op het internet of de digitalisering van de economie.

Een bekende naam van Tencent is bijvoorbeeld WeChat, oftewel het ‘Chinese Facebook’. WeChat is het grootste social mediaplatform in China. In 2019 behaalde WeChat de magische grens van één miljard dagelijkse actieve gebruikers.

Naast social media is Tencent ook zeer groot in gaming. Het lanceerde bijvoorbeeld de populaire game Fortnite in China. Daarnaast investeert Tencent miljarden in startups middels zijn durfkapitaaltak.

Je kan Tencent Holdings op de beurs vinden onder de tickercode TCEHY.

De CEO van Tencent Holdings is Huateng Pony Ma. Hij is de mede-oprichter van het bedrijf. Huateng richtte Tencent in 1998 op. Dat deed hij samen met drie anderen die nog steeds actief betrokken zijn bij het bedrijf.

Hoe verdient Tencent Holdings zijn geld?

Tencent HoldingsTencent is actief op veel verschillende terreinen middels een grote verscheidenheid van dochterondernemingen. Het grootste gedeelte van de omzet komt uit ‘Value Added Services’ (VAS) op het internet. Begin 2018 was dat zelfs meer dan de helft van de omzet.

Daarnaast is Tencent in het bezit van WeChat. Het Chinese bedrijf haalt dus, net als Facebook, veel geld uit online advertenties. Ook haalt Tencent omzet uit de ontwikkeling en distributie van games. Het bedrijf haalt daarnaast kapitaalwinst door beleggingen in verschillende internet gerelateerde startups.

Sinds 2015 is de omzet van Tencent verdrievoudigd naar 45,5 miljard dollar in 2018.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Tencent Holdings zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.