Qudian

Qudian is een Chinese fintechbedrijf die microkrediet een nieuwe wending geeft. Waar traditionele banken en financiële bedrijven tekort schieten, springt Qudian in. Het bedrijf verzorgt kleine leningen aan consumenten in China. En een belangrijk onderdeel hierin is technologie.

Het Chinese fintechbedrijf maakt volop gebruik van big data en combineert dat met kunstmatige intelligentie en ‘machine learning’. Hierdoor krijgt het uitlenen van consumentenkrediet een nieuwe wending. Want door het gebruik van deze technologieën stelt Qudian dat het veel beter in staat is om een juiste lening voor een persoon te bepalen.

De missie van het bedrijf is dan ook om met technologie gepersonaliseerd krediet toegankelijk te maken. Daarvoor richt het bedrijf zich op honderden miljoenen jonge mobiele gebruikers die krediet nodig hebben voor luxere uitgaven. En dat bij traditionele instellingen niet kunnen krijgen.

Je kan Qudian op de beurs vinden onder de tickercode QD.

De CEO van Qudian is Min Luo. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur en richtte het bedrijf in 2014 op.

Hoe verdient Qudian zijn geld?

Qudian verzorgt krediet aan consumenten. Het Chinese bedrijf moet het daarom hebben van de rente op die leningen. Ook is het zaak om de niet-presterende leningen beperkt te houden.

Over de laatste jaren laat Qudian zien dat het hier goed in is. Zo bedroeg de omzet in 2018 voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf meer dan één miljard dollar. In 2015 was de omzet nog 37 miljoen dollar.

Omdat Qudian veel gebruik maakt van technologie, heeft het niet heel veel werknemers. Ruim 1.100. Dat is beduidend lager dan de meeste andere beursgenoteerde ondernemingen. Hierdoor bespaart Qudian veel kosten op arbeid.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Qudian zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.