Pinduoduo

Pinduoduo is een e-commerce platform die het ‘op zijn Chinees doet’. Het bedrijf biedt namelijk deals aan als mensen in groepen kopen, oftewel ‘group buying deals’. En dat betekent een hoger volume per order. Het concept is in China uitgevonden en Pinduoduo is er enorm groot mee geworden.

In 2018 was het totale volume in dollars dat op het platform van Pinduoduo werd verkocht het op een na grootste van China. Alleen op Taobao van Alibaba werd meer in dollars verkocht. Dat Pinduoduo zo populair is in China komt omdat klanten enorme kortingen krijgen door in groepen te kopen.

Je kan Pinduoduo op de beurs vinden onder de tickercode PDD.

De CEO van Pinduoduo is Huang Zheng. Hij heeft Pinduoduo in 2015 opgericht.

Hoe verdient Pinduoduo zijn geld?

PinduoduoPinduoduo verkoopt online spullen, van kleren tot electronica en eten en drinken. De verkopen van het bedrijf komen voornamelijk van de mobiele applicatie. Dit is de snelst groeiende applicatie uit de Chinese geschiedenis. Want in slechts drie jaar tijd is de mobiele applicatie uitgegroeid tot een van de grootste e-commerce platformen in China.

In 2018 telde het Chinese bedrijf meer dan 200 miljoen gebruikers. In het laatste kwartaal van 2018 kochten de gebruikers gezamenlijk voor 822 miljoen dollar aan goederen. Dat is een stijging van 379 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Pinduoduo zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.