NIO Inc.

NIO Inc. is in de media al vaker beschreven als het ‘Chinese antwoord’ op Tesla. Het bedrijf produceert elektrische auto’s en verkoopt deze aan de consument.

Daarnaast biedt het Chinese bedrijf allerlei complementaire producten aan zijn klanten, waaronder oplaadstations voor bij mensen thuis. Maar NIO is niet alleen actief in China. Het bedrijf opereert namelijk ook in Amerika en Europa.

Je kan NIO Inc. op de beurs vinden onder de tickercode NIO.

De CEO van het in Shanghai gevestigde bedrijf is Bin Li. Hij is overigens ook de oprichter en bestuursvoorzitter. Hij richtte NIO in 2014 op onder de naam NextEV, waarna de naam van het bedrijf in juli 2017 naar NIO werd veranderd.

Hoe verdient NIO zijn geld?

Het bedrijf verkoopt elektrische auto’s aan consumenten. Op precies te zijn bouwt het bedrijf premium SUV’s voor vijf tot zeven personen. Een voorbeeld van deze is de ES6 en de ES8.

NIO ES8

De SUV’s van NIO zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Het bedrijf richt zich bijvoorbeeld ook op autonoom rijden.

Daarnaast biedt NIO ook andere producten en diensten aan. Bijvoorbeeld oplaadstations voor bij mensen thuis, genaamd de Power Home. De Power Swap, een dienst die de accu van een auto kan vervangen. En de Power Express, een dienst die 24 uur standby is om accu’s van klanten op te laden.

Ook verkoopt NIO verzekeringen voor zijn elektrische auto’s via derde partijen. En voert het zelf reparatie en onderhoud uit.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van NIO zijn te vinden op de Investor Relatoins pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.