Momo

Momo is een groot social media platform in China. Het wordt ook wel het ‘Chinese Tinder’ genoemd, alleen dat doet Momo tekort. Want het platform heeft veel meer te bieden als dating. Het is een social media platform die mensen met elkaar in contact wil brengen. Dat doet het met een interactief karakter, waar veel ruimte is voor entertainment. Op deze manier is het bedrijf in de afgelopen jaren enorm populair is geworden bij de Chinese jeugd.

De mobiele applicatie van Momo heeft als doel om mensen met elkaar te verbinden en sociale relaties te ontplooien. Dat kan op basis van locatie, interesses of recreationele activiteiten, zoals live talentenshows, korte video’s en spellen.

Daarnaast heeft Momo onlangs een populaire dating app overgenomen, genaamd Tantan. Deze kunnen we wel vergelijken met Tinder.

Je kan Momo op de beurs vinden onder de tickercode MOMO.

De CEO van Momo is Yan Tang. Hij is ook de voorzitter van de raad van bestuur.

Hoe verdient Momo zijn geld?

Momo haalt zijn omzet vooral uit live video’s. Gebruikers van het Momo-platform betalen om deze video’s te zien. Daarnaast haalt het Chinese bedrijf omzet uit de verkoop van abonnementen en virtuele items. En dat loont voor Momo, zo is de omzet in de afgelopen drie jaar bijna verviervoudigd.

De reden voor de stijging van de omzet, en ook de winst, is het groeiende aantal gebruikers op de platformen. In december 2018 bedroeg het maandelijks aantal actieve gebruikers 113 miljoen. Een jaar eerder was dat nog 99,1 miljoen en twee jaar eerder nog 81,1 miljoen.

Volgens Momo is deze stijging toe te schrijven aan het groeiende aantal producten en diensten op de platformen.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Momo zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.