iQIYI

Kennisbank
iQIYI

iQIYI is het online video platform van China. Eigenlijk een kruising tussen Netflix en Youtube. Zo biedt iQIYI tv-series aan, maar het is ook mogelijk om je eigen content op het platform te uploaden. De laatste jaren heeft iQIYI zijn aanbod ook uitgebreid, want het is nu ook actief in e-commerce, waar het producten zoals VR-brillen aanbiedt.

Daarnaast helpt iQIYI andere spelers met het verspreiden van content, maakt het live-streaming mogelijk en biedt het online gaming aan. Het bedrijf richt zich dus op veel soorten content, van particuliere tot professionele.

Je kan iQIYI op de beurs vinden onder de tickercode IQ.

De CEO van iQIYI is Tim Gong Yu. Hij is overigens ook de oprichter van het bedrijf. Het Chinese Baidu Holdings Limited is daarnaast erg belangrijk voor iQIYI. Want iQIYI is een dochteronderneming van Baidu.

Hoe verdient iQIYI zijn geld?

iQIYI

iQIYI moet het hebben van de online videomarkt in China. Net zoals Netflix en Youtube in het Westen.

iQIYI verdient zijn geld daarom vooral met de verkoop van abonnementen. En het Chinese bedrijf haalt omzet uit online advertenties die op zijn platforms worden geplaatst.

En daarmee gaat het aardig. Het totale aantal maandelijkse actieve gebruikers bedroeg namelijk 500 miljoen. Samen spenderen deze gebruikers 6 miljard uur per maand op de platforms van iQIYI.

Ook verdient iQIYI geld met zijn online winkelcentrum, waar het verschillende producten verkoopt. Daarnaast gebruikt iQIYI ook derde partijen om zijn producten aan de man te brengen.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van iQIYI zijn te vinden op de Investor en Relations pagina van het bedrijf.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.