x

HUYA

Kennisbank
HUYA

HUYA is Youtube speciaal gericht op gamers. Het Chinese bedrijf opereert middels een aantal livestreamingplatformen voor gamers. HUYA is hierin de grootste speler in China. Het is actief in allerlei games op verschillende consoles, waaronder de smartphone, PC en bijvoorbeeld de PlayStation.

Naast het live streamen van games biedt HUYA ook ander entertainment aan met zijn platformen. Bijvoorbeeld talentenjachten en animatie. Voor de jeugd in China is er dus veel te beleven op de platformen van HUYA. Maar HUYA opereert ook buiten China, want met Nimo TV is het ook bekend in Zuidoost-Azië en Latijns Amerika.

Je kan HUYA op de beurs vinden onder de identieke tickercode HUYA.

De CEO van HUYA is Rongjie Dong. Het bedrijf heeft overigens ook banden met Tencent. Zo investeerde de Chinese technologie gigant in maart van 2018 in de live streamer.

Hoe verdient HUYA zijn geld?

HUYA verdient zijn geld door de gebruikers op zijn platformen. Deze gebruikers kunnen er voor kiezen om een betaald abonnement af te sluiten. Als gebruikers niet betalen, dan zien ze advertenties, waardoor HUYA verdient.

In beide gevallen is de omzetgroei van HUYA indrukwekkend te noemen. In 2018 werd er in ieder kwartaal een omzetgroei van meer dan 100 procent geboekt vergeleken met een jaar eerder. Dat komt door het groeiend aantal gebruikers.

Het aantal betalende gebruikers bedroeg aan het einde van 2018 4,8 miljoen. Dat was een jaar eerder nog 2,8 miljoen. Totaal zijn er 116,6 miljoen maandelijks actieve gebruikers op de platformen van HUYA.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Huya zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.