Huazhu Group

Huazhu Group is het ‘Chinese Hilton’. Het Chinese bedrijf managed hotels onder verschillende merknamen. Bijvoorbeeld Hi Inn, HanTing Hotel en Orange Hotel, om maar een greep te doen uit de brede vijver van Huazhu.

Het bedrijf heeft met zijn merken ruim 4.000 hotels. Dat staat gelijk aan ruim 400.000 hotelkamers. De hotels van Huazhu zijn te vinden in 404 Chinese steden.

Je kan Huazhu Group op de beurs vinden onder de tickercode HTHT.

De CEO van Huazhu Group is Jenny Zhang. Qi Ji richtte het bedrijf in 2005 op en is nog steeds betrokken. Hij is voorzitter van de raad van bestuur. Ji richtte ook Ctrip.com op.

Hoe verdient Huazhu Group zijn geld?

Huazhu verdient geld, als er meer hotelkamers worden geboekt. Geen hogere wiskunde dus. Het bedrijf moet het daarom vooral van het toerisme hebben. En die trekt aan in China. Zo hebben Chinezen zelf de afgelopen jaren steeds meer te besteden gekregen en verkennen daarom ook hun eigen land.

De hotels van Huazhu zijn overigens ook door ons te boeken. Je kan bijvoorbeeld via Booking.com of Expedia bij de hotels van Huazhu uitkomen.

En dat is de afgelopen jaren ook gebeurt. Want Huazhu heeft het aanbod hotels flink uitgebreid in de afgelopen jaren. Nu heeft het Chinese bedrijf ruim 4.000 hotels. In 2012 waren dat er nog 1.000.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebuertenissen van Hazhu Group zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.