Beleggen in hotel REITs

Met hotel REITs beleg je in vastgoed dat zich focust op toerisme of zakenreizigers. De portefeuille van zo’n REIT bestaat daarom voornamelijk uit resorts, hotels en hostels.

Het verdienmodel van deze REITs ligt daarom anders dan bij bijvoorbeeld woning REITs. Want een hotel REIT sluit grote huurcontracten af met het opererende hotel of resort. Een woning REIT heeft daarentegen veel contracten van kortere duur.

Ook hebben de huurcontracten van hotels vaak een variabele factor: als een hotel meer kamers verhuurt, en dus meer inkomsten heeft, zal de REIT ook een gedeelte van deze inkomsten krijgen.

Toerisme en bloeiende economie zijn de succesfactoren

Een succesvolle REIT gericht op hotelvastgoed zal zich in een toeristisch of in een economisch bloeiend gebied bevinden. Logisch ook, want hotels verdienen geld aan toeristen of aan zakenmensen die op reis zijn.

Daarnaast is natuurlijk nog het type accommodatie belangrijk en het aanbod van andere accommodaties in de omgeving. Bij accommodatietypes kan je denken aan het verschil tussen luxe resorts en hostels.

Als je in een gebied zit waar nog maar weinig concurrentie. Of waar de vakantiebestemming opeens een hype is, dan kunnen de inkomsten hard stijgen. Zowel voor het hotel als de REIT, door de vaak variabele factor in een huurcontract.

Waar moet je bij een hotel REIT op letten?

Natuurlijk zijn er ook bepaalde punten waar je op moet letten, als je in een hotel REIT investeert. Een van deze is hetzelfde als bij een woning REIT. Namelijk een toenemend aanbod van ander vastgoed, waardoor huurprijzen minder hard kunnen groeien na een crisis.

Daarnaast heb je te letten op populariteit van een bestemming voor toeristen.

De negatieve factoren kunnen bij een hotel REIT overigens harder aankomen, omdat de variabele inkomst kunnen wegvallen.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.