Ctrip

Kennisbank
Ctrip

Ctrip is ‘de Trivago en Expedia in één’. Want het Chinese bedrijf verzorgt alles op het gebied van reizen. Zo kan je bij Ctrip je ideale accommodatie zoeken en reserveren en ook tickets kopen van zowel trein, als vlucht. Ctrip richt zich naast consumenten ook op het bedrijfsleven.

Het Chinese bedrijf biedt nog allerlei andere diensten aan. Zoals het huren van auto’s, verzekeringen en activiteiten. Ctrip brengt zijn diensten onder verschillende namen naar het publiek. De meest bekende is Ctrip. Daarnaast heeft het ook Qunar, Trip.com en Skyscanner als naam. Die laatste zal wellicht bekend voorkomen.

Je kan Ctrip op de beurs vinden onder de ticker code CTRP.

De CEO van Ctrip is Jane Jie Sun. Het bedrijf is in 1999 opgericht. De drie oprichters van het bedrijf zijn nog steeds betrokken bij het bedrijf, want ze zitten alle drie in de raad van bestuur.

Hoe verdient Ctrip zijn geld?

CtripCtrip is de tussenpersoon voor reizen, op alle gebieden. Het verbindt voornamelijk particuliere en zakelijke klanten met transport of accommodatie. Daarnaast biedt het bedrijf ook verzekeringen aan.

En de zaken gaan de laatste jaren erg goed. Zo is sinds 2015 de omzet verdrievoudigd. Van ruim 10 miljard yuan naar ruim 30 miljard yuan. Dat is vandaag de dag iets meer dan 4,3 miljard dollar is.

Ctrip verdient zijn geld overigens niet alleen in China. Het wordt ook steeds groter in Europa en de Verenigde Staten. Want het bedrijf heeft de laatste jaren verschillende overnames in de reisbranche gedaan. Eind 2013 stak Ctrip ruim 100 miljoen dollar in Tours4fun, een Amerikaans reisplatform. En eind 2016 nam het Chinese bedrijf het Schotse Skyscanner over.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Ctrip zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.