China Pharma Holdings

China Pharma Holdings is het ‘Bayer van het Verre Oosten’. Alleen dan de kleine versie. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt medicijnen. Dat doet het aan ziekenhuizen en tussenpersonen in China.

China Pharma richt zich vooral op medicijnen die aandoeningen bestrijden met een hoge incidentie in China. Onder deze aandoeningen zitten cardiovasculaire, infectieziekten en spijsverteringsstoornissen. De belangrijkste pion hierin is voor China Pharma de dochteronderneming, genaamd Hainan Helpson Medical & Biotechnology.

Maar naast de bovengenoemde aandoeningen, richt het bedrijf zich ook op andere medicijnen. Het heeft een wijd aanbod. Zo ontwikkelt het bedrijf geneesmiddelen op recept tot voedingsproducten.

Je kan China Pharma Holdings op de beurs vinden onder de tickercode CPHI.

De CEO van het het bedrijf is Zhilin Li. Hij is ook de voorzitter van de raad van bestuur. En bovendien interim CFO.

Hoe verdient China Pharma Holdings zijn geld?

Net als alle andere biotechbedrijven moet China Pharma het hebben van succesvolle medicijnen. Een nieuw werkend medicijn ontwikkelen, daar een patent op aanvragen en vervolgens verkopen, is het succesvolle recept.

Toch werkt dit voor China Pharma de laatste jaren niet winstgevend. Want het bedrijf realiseerde van 2015 tot 2018 een verlies. Wel heeft het Chinese biotechbedrijf enkele succesvolle medicijnen, waarmee het geld verdient in ongeveer 30 Chinese provincies.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van China Pharma Holdings zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.