Cheetah Mobile

Cheetah Mobile is de ‘Chinese McAfee voor de mobiele versie’. Want het Chinese bedrijf biedt antivirussoftware aan voor smartphones. Dat doet het onder de naam Security Master. Daarnaast heeft Cheetah nog tal van andere software. Van Clean Master, die het geheugen van smartphones optimaliseert, tot games en live streamingplatforms.

Zo biedt Cheetah ook software aan die batterijduur van smartphones upgradet, genaamd Battery Doctor. Ook heeft het een webbrowsers voor de desktop en mobiel en heeft het Cheetah Keyboard. Dat is een applicatie die het toetsenbord van een smartphone van Kunstmatige Intelligentie voorziet.

Cheetah Mobile is op de beurs te vinden onder de tickercode CMCM.

De CEO van Cheetah Mobile is Sheng Fu. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur.

Hoe verdient Cheetah Mobile zijn geld?

Cheetah Mobile haalt zijn omzet voor het grootste gedeelte uit zijn applicaties. Deze zijn meestal gratis, zoals Security Master en Clean Master. Daarom verdient Cheetah aan advertenties. Wanneer iemand het geheugen van zijn telefoon heeft opgeschoond, krijgt hij een scherm met nieuws en advertenties te zien.

Dat is hetzelfde bij verschillende games van Cheetah Mobile. Bijvoorbeeld bij Piano Tiles, een mobile game, waar men na een gefaald level een pagina met advertenties krijgt te zien. Het is voor Cheetah dus zaak dat de applicaties zo veel mogelijk worden gedownload en daarna worden gebruikt.

Momenteel tellen de applicaties van Cheetah 500 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Van deze komt 70 procent buiten China.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebuertenissen van Cheetah Mobile zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.