Bilibili

Bilibili is een van de grootste online platformen voor video’s in China. Je kan het vergelijken met Youtube, zoals we dat hier kennen. Toch is Bilibili net iets anders, want het videoplatform richt zich vooral op ACG: animatie, komedie en games.

Het platform is met deze genres enorm populair geworden onder de jeugd in China. Dat komt misschien ook wel door het interactieve karakter van de content. Zo krijg je tijdens het kijken van een video eenvoudig de reacties op de video te zien. Ook is Bilibili groot in het streamen van content.

Daarnaast biedt Bilibili ook games aan voor smartphones.

Je kan Bilibili op de beurs vinden onder de tickercode BILI.

De CEO van Bilibili is Rui Chen. Hij is tevens de bestuursvoorzitter van het bedrijf. De oprichter, Yi Xu, is ook nog steeds werkzaam bij de online reus. Daarnaast heeft Bilibili een nauwe samenwerking met Tencent Holdings.

Hoe verdient Bilibili zijn geld?

BilibiliBilibili verdient geld met bezoekers op zijn platform. En dat gaat zeer goed. Zo waren er in 2018 85 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, waarvan 71,4 miljoen op de smartphone. En dat het bedrijf populair is onder de jeugd, wordt ook bevestigd door deze cijfers. 81,7 procent van de gebruikers van Bilibili zijn namelijk geboren tussen 1990 en 2009.

De omzet van Bilibili is in 2018 dan ook hard gestegen. In het tweede kwartaal van 2018 boekte het bedrijf een omzetstijging van 76 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van Bilibili zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.