Nederland - 8 juni 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Ken Griffin waarschuwt investeerders voor overdreven AI-hype

Ken Griffin, oprichter en CEO van Citadel, heeft investeerders gewaarschuwd voor de overdreven hype rond kunstmatige intelligentie (AI). In een recent evenement voor Citadel-stagiairs uitte Griffin zijn bezorgdheid over de onrealistische verwachtingen met betrekking tot de korte termijn impact van generatieve AI.

Citadel is een hedgefonds en marketmaker dat meer dan 60 miljard dollar aan activa beheert.

Vroege fase van AI

Griffin erkent dat AI op een dag transformerend zal zijn, maar hij gelooft dat we nog in de vroege fase zitten. De AI-sector doet iedereen een enorme dienst tekort met de hoeveelheid hype die ze creëren. Griffin geeft aan:

“De AI-gemeenschap maakt een grote fout door zoveel hype te creëren”

Hoewel AI beloftevol is, zal het volgens experts nog tijd kosten voordat de technologie haar volledige potentieel bereikt. Volgens Griffin zal het bijvoorbeeld nog langer duren voordat AI een groot aantal banen zal innemen.

— Lees ook: Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Programmeurs moeten zich wel gaan aanpassen

Griffin waarschuwt investeerders dat ze voorzichtig moeten zijn met de hype rond AI. Hij benadrukte dat de huidige grote taalmodellen, zoals ChatGPT, gebaseerd zijn op het verleden en dat de echte impact van AI op de economie nog moet blijken.

Griffin wees er op dat de programmeer- en softwaresector waarschijnlijk aanzienlijk beïnvloed zal worden door AI.

Hij adviseerde software-engineers om zich te richten op het oplossen van specifieke problemen en benadrukte het belang van kennis in een specifiek domein. Op die manier kan men het wel opnemen tegen AI-modellen.

— Lees ook: Gratis gids: Vastgoed beleggen via blockchain: stap voor stap handleiding  —

Bron: CNBC
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.