Nederland - 22 december 2017 - Vastgoed
door REDACTIE BEURSBRINK

KBC Securities zet Retail Estates op kooplijst

(ABM FN) KBC Securities heeft vrijdag het advies op Retail Estates verhoogd van Accumuleren naar Kopen bij een ongewijzigd koersdoel van 82,00 euro. Analist Alexander Makar deed dat nadat het vastgoedfonds bekendmaakte drie Nederlandse winkelcentra te hebben gekocht voor ruim 205 miljoen euro.

“We rekenden op een uitbreiding van de vastgoedportefeuille, maar met deze grote aankoop bewijst Retail Estates dat het klaar is om aanzienlijk te groeien”, aldus Makar. De marktvorser is van mening dat Retail Estates momenteel de kans grijpt om aanzienlijke deals te sluiten tegen een aantrekkelijk rendement.

De overname betreft Woonboulevard Heerlen, het Noord-Hollandse Cruquius Boulevard en een winkelcentrum in Zwolle. Volgens marktanalist Makar hebben alle drie de winkelcentra een strategische ligging. Zeker die in Heerlen, omdat die qua ligging ook toegankelijk is voor Duitse en Belgische klanten, zo stelde de analist.

“We geloven in de kracht van de Nederlandse retailmarkt. De Nederlandse economie zit nog steeds in de lift, het consumentenvertrouwen staat op het hoogste niveau in 16 jaar en de consumentenbestedingen en koopkracht zijn toegenomen sinds de start van het Kabinet-Rutte III”, aldus Makar.

Het aandeel Retail Estates noteerde vrijdag kort na de opening ruim een procent hoger op 73,30 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.