Nederland - 8 augustus 2018 - Retail

KBC Securities verhoogt koersdoel Ahold Delhaize

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft na de cijfers over het tweede kwartaal het koedoel voor Ahold Delhaize verhoogd van 22,00 naar 24,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit meldde analist Alan Vandenberghe woensdagochtend.

Volgens Vandenberghe kwam Ahold Delhaize ook met “goede” kwartaalresultaten, waarbij de omzet 0,4 procent boven consensus lag. De onderliggende nettowinst was zelfs 5 procent beter dan voorzien.

In Nederland en België deed Ahold Delhaize het volgens de analist beter dan verwacht. Daarmee werd “het sterke momentum” bevestigd. In de rest van Europa lag de omzet ook hoger dan verwacht, maar de marges vielen wat tegen als gevolg van hogere arbeidskosten.

In Amerika werd de omzet gedrukt door Pasen, constateerde Vandenberghe, en de volumes bij sommige merken stonden onder druk. Dit resulteerde in een krimp op vergelijkbaar niveau. Iets wat voor KBC Securities overigens niet als een verrassing kwam. In de VS vielen de marges ook wat tegen door hogere kosten.

De overhead was vlak, “wat de goede prestaties [van Ahold Delhaize]” ondersteunde. Daarbij was Vandenberghe ook te spreken over de vrije kasstroom van het supermarktconcern, die ten opzichte van het eerste kwartaal een versnelling liet zien.

“Ook zijn we gerustgesteld door het herhalen van de guidance voor de synergiedoelen. Net als vorig jaar impliceert de guidance dat de capex vooral in de tweede jaarhelft wordt gemaakt en dat betekent dat de generatie van de vrije kasstroom wat aan de zachtere kant zal zijn”, aldus Vandenberghe die op 0,8 miljard euro aan vrije kasstroom rekent na 1,1 miljard euro in de eerste jaarhelft.

KBC Securities meent dat de korting op het aandeel Ahold Delhaize in vergelijking tot sectorgenoten niet gerechtvaardigd is.

Het aandeel Ahold Delhaize daalde woensdag 3,0 procent naar 20,36 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.