Nederland - 28 oktober 2020 - Azië

Kansen in Azië volgens Credit Suisse

door SVEN VAN GASSE

Verschillende delen van de wereld zoals Europa en de Verenigde Staten krijgen te kampen met een opstoot van Covid-19 besmettingen. Volgens Credit Suisse zal de economische impact in Azië echter beperkt zijn, door de veerkrachtigheid van de regio.

Dan Fineman, aandelenstrateeg bij Credit Suisse, benadrukt dat het belangrijk is om de verschuiving van het consumptiepatroon in het Westen in de gaten te houden. De consumptie in de dienstensector is als gevolg van de pandemie fors afgenomen. We zien een verschuiving van het consumptiepatroon van diensten naar goederen.

Door deze verschuiving zijn de Aziatische exportmarkten in staat geweest om de laatste maanden grote stappen vooruit te maken. Zolang deze verschuiving zich voortzet, zal de schade in Azië door een tweede golf in het Westen vrij beperkt zijn, aldus Fineman.

Hij stelt:

Azië zal maar een beperkte hinder ondervinden van een tweede Covid-19 golf in het Westen.

Beste keuzes

Volgens Fineman zijn er enkele landen die het waard zijn om in te investeren vanwege de manier waarop ze de Covid-19 pandemie aangepakt hebben. Zijn absolute favoriet is Zuid-Korea.

Zuid-Korea heeft de Covid-19 crisis vrij goed aangepakt. Het land heeft niet echt een binnenlands probleem wat betreft de pandemie. Hiernaast zijn de vooruitzichten voor de exportsector van het land aanzienlijk verbeterd.

Ook in Australië en Singapore zijn er kansen voor beleggers. Volgens Fineman is het ergste van de Covid-19 pandemie in deze landen achter de rug, waardoor ze een relatief laag risico hebben.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.